Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ποιος πληρώνει τους πληγέντες;

 Τον Καραβόμυλο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Παρίσης, μετά από συνάντηση που είχε στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Σάμης, με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Σάμης. ( Είναι και η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το χωριό σαν Δήμαρχος... και τις δύο φορές ύστερα από πλημμύρες! ).
Αφού περιηγήθηκε στο ρέμα που προκάλεσε τις πρόσφατες καταστροφές και διαπίστωσε ( εν μέρει )  την ¨αιτία του ¨κακού¨, υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους Τοπικούς Συμβούλους και κατοίκους, τον καθαρισμό του ρέματος, την διαπλάτυνση του γεφυριού της Μελισσάνης, καθώς και το καθαρισμό του γεφυριού στον κεντρικό δρόμο Σάμης - Αγίας Ευφημίας.


Επειδή όμως και πέρυσι τα ίδια είχαμε και περίπου τις ίδιες υποσχέσεις, αναμένουμε έργα... διότι με ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί κανείς να παίζει! Επίσης στις δύσκολες  εποχές που ζούμε και η παραμικρή φθορά σε ιδιοκτησία, για τους περισσότερους αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος!
Και εδώ μπαίνει και ένα καίριο ερώτημα... ποιος θα αποζημιώσει τους κατοίκους που ιδιοκτησίες τους επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες; Οι φωτογραφίες που έχω δημοσιεύσει όλες αυτές τις ημέρες, δείχνουν ανάγλυφα... μάντρες γκρεμισμένες, υπόγεια πλημμυρισμένα και χωσμένα με λάσπη, οικόπεδα με λάσπη πολλών κυβικών μέτρων, λέβητες από καλοριφέρ ( κεντρικής οικιακής θέρμανσης ) πλημμυρισμένοι από νερό κλπ.
 Είναι λοιπόν ένα ερώτημα που χρειάζεται άμεσης απάντησης και από την Αντιπεριφέρεια ( υπεύθυνη για τα ρέματα ) και από τον Δήμο ( υπεύθυνος για τα γεφύρια ). Αναμένουμε λοιπόν... Θα πρέπει επίσης και το Τ.Σ. Καραβομύλου να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.
 Μετά το αυλάκι ο Δήμαρχος επισκέφθηκε... το δεύτερο μεγάλο και χρονίζον περιβαλλοντικό πρόβλημα , στον παραλιακό του Καραβομύλου, μπροστά από τα διαμερίσματα ¨Ρετζέπογλου¨. Εκεί είδε  τα  νερά του συγκροτήματος να  χύνονται στην θάλασσα, καθώς και τον δρόμο παράλληλα του συγκροτήματος, που μένει δύο και πλέον  χρόνια τώρα άβατος.
 Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι: Θεοτόκης Καβαλλιεράτος ( Δ.Σ. Σάμης ), Βίκη Βαλλάτου ( πρόεδρος Τ.Σ. Καραβομύλου ), Βασίλης Κάραλης ( πρόεδρος Τ.Σ. Σάμης ), Γεράσιμος Καβαλλιεράτος - Κοσκινιώτης ( Τ.Σ. Καραβομύλου ), Θανάσης Αντωνάτος ( Τ.Σ. Καραβομύλου ) και ο Τάκης Κουνάδης ( από τις Τ.Υ. του Δήμου ).
Τάσος Καβαλλιεράτος.








Δεν υπάρχουν σχόλια: