Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Πίτα Αδελφότητας 2017

Πρόσκληση
Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά
σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας & Ιθάκης 
«Το Ριφόρτσο»
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια εκδήλωσή μας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
«Κεφαλονιά & Ιθάκη, μνήμες του χθες, 
σημάδια στο σήμερα»


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου (Πλατεία Κοραή, Πειραιάς), στις 6:30 μ.μ.

Μέσω της Μαντολινάτας & των Χορευτικών μας τμημάτων, προβολής σπάνιου  φωτογραφικού & κινηματογραφικού υλικού για τα νησιά μας θα περιηγηθούμε νοερά σε μνήμες   του χθες που οφείλουμε να προστατέψουμε. Θα «πλησιάσουμε» την καθημερινότητα του Κεφαλονίτη & Ιθακήσιου, συνυφασμένη με την παράδοσή του, την περίοδο του Μεσοπολέμου έως τον σεισμό του 1953.
… Μνήμη που δεν ανήκει αποκλειστικά στην Επτανησιακή κοινότητα στην οποία εμείς ανήκουμε, αλλά σε όλη την πολιτεία, σε όλη την ανθρωπότητα. Άλλωστε, κάθε μεμονωμένη δημιουργική ή ιστορική έκφραση μιας κοινότητας αποτελεί μέρος των πολλών εκφράσεων του κοινωνικού συνόλου∙ και είναι ακριβώς τα οικουμενικά χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία συσχετίζεται με την ιστορική  ταυτότητα και υλοποιεί την ιδέα για το πώς η κοινωνία αναγνωρίζει τον εαυτό της.
Ως εκ τούτου, μέσα στις πολλές ευχές που θα ανταλλάξουμε για το ξεκίνημα του νέου έτους, ας έχει θέση και ετούτη ως μια αέναη προσδοκία όλων: να μην αφήσουμε καμία από τις εκφράσεις του πολιτισμού μας να πέσει στη λήθη του χρόνου.