Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος διευθύνει τη Χορωδία της ΕΛΣ




Στη συγκλονιστικότερη όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ  “ΛΟΕΓΚΡΙΝ” , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η εμβληματική όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ Λόενγκριν, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου 2017 και για πέντε μόνο παραστάσεις, 52 χρόνια μετά την πρώτη, και μοναδική έως σήμερα, παρουσίαση του έργου από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Ιανουάριο του 1965.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προερχόμενη από την Εθνική Όπερα της Ουαλίας και το Θέατρο Βιέλκι – Εθνική Όπερα Πολωνίας, σε ένα έργο-ορόσημο της μουσικής ιστορίας, από τα σημαντικότερα του συνθέτη. Η παραγωγή έλαβε θετικότατες κριτικές από το σύνολο του βρετανικού Τύπου, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το 2013, στο Κάρντιφ και στο Μπέρμινγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Την Ορχήστρα  διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης,  τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης και σκηνογράφος Άντονυ ΜακΝτόναλντ

Τα χορωδιακά μέρη  της όπερας χαρακτηρίζονται  από τα πιό δύσκολα και ογκώδη  του οπερατικού ρεπερτορίου τόσο μουσικά και  τεχνικά όσο και φωνητικά.
Σε  αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο της , η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελούμενη από 90 τραγουδιστές , θα διευθύνεται από τον συμπατριώτη μας, Κεφαλονίτη  μαέστρο Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.


ΠΡΕΜΙΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
27, 29 Ιανουαρίου 2017
1, 3, 5 Φεβρουαρίου 2017

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ώρα έναρξης: 18.30