Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ, ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ Ο «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ

19-03-2017    

Περίληψη της κριτικής ομιλίας του Γιώργου Καλούδη, Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης, στην Ειδική συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβούλιου  Ιονίων Νήσων τη Κυριακή 19-03-2017

A΄ ΜΕΡΟΣ
Α. ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΙ 1.000 ΜΕΡΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΦΑΝΣΗ ΣΥΜΠΡΙΦΟΡΑΣ,
Αντί να ήταν απολογισμός της Περιφέρειας ήταν «απολογισμός» του Περιφερειάρχη και της διευθύνουσας ομάδας του,
Αντί να είχε διανεμηθεί στην αντιπολίτευση για να διατυπώσει και αυτή τις κρίσεις της, μοιράστηκε και περιήλθε σε γνώση της αντιπολίτευσης τη Κυριακή λίγο πριν τη συνεδρίαση, έτσι στο σωρό. όπως διανεμήθηκε προπαγανδιστικά στους Πρόεδρους των Κοινοτήτων της Κέρκυρας και στους φορείς.

Αντί  να συμπεριλαμβάνει και τις κριτικές θέσεις της αντιπολίτευσης ήταν ένα δοξόμπους με προσωπικές φωτογραφίες, από πανηγύρια και ταξίδια στο εξωτερικό την ώρα που ζωτικά έργα έχουν βαλτώσει στα Επτάνησα, με χειρότερη κατάσταση όλων στη Κέρκυρα. Ούτε μία φωτογραφία από τη Παραλιακή της Γαρίτσας που τη κατέρρευσαν !

  Η Κυριακή αυτή ήταν ένα δείγμα της γενικότερης αντιδημοκρατικής αντισυμπεριφοράς 1.000 ημερών με αντιδημοκρατική λειτουργία και της Εκτελεστικής  εξουσίας και του περιφερειακού Συμβουλίου.Ενδεικτικά:
-Ο Προϋπολογισμός 2015 συζήτηθηκε χωρίς να μας δοθεί η εισήγηση και ο Προυπολογισμός.
-Ο Προϋπολογισμός 2016 συζητήθηκε εργάσιμη ημέρα, στις 10 το πρωί, ημέρα Τρίτη με τηλεδιάσκεψη, φάση που ταιριάζει μόνον σε αργόμισθους Δημοσίους υπαλλήλους και εξηγεί πολιτικά γιατί κατέρρευσε και χρεωκόπησε, για 6η φορά, αυτή η χώρα. 
-Το Χωροταξικό των Επτανήσων, μείζον θέμα, το έβαλαν για συζήτηση στις 13 Δεκ. 2015, ημέρα  που η Κέρκυρα γιορτάζει και ταυτόχρονα έχει και τα μπάσματα του Άγιου της. Το έκαναν αφενός μεν για να μην προλάβει η αντιπολίτευση να προετοιμαστεί, για να μην μπορέσει να ενημερώσει τον λαό, αφετέρου δε για να περάσουν στο ντούκου ζημιογόνοι, για το μέλλος της Κέρκυρας και των Επτανήσων, σχεδιασμοί συμφερόντων της αθηναικής πολιτικής  ολιγαρχίας.
-  Προϋπολογισμός 2017 : όρισαν συζήτηση την  3η  ημέρα Χριστουγέννων, 27 Δεκέμβρη 2016,  για να περάσει σιωπηλά και στο ντούκου, για να μην προλάβει η αντιπολίτευση να ετοιμασθεί και να μελετήσει και βέβαια να μην κάνει καταγγελίες μέσα στο μεσόγιορτο, που τα ήθη καταλαγιάζουν και ηρεμούν.
- Παράνομες αποφάσεις,
-Σοβαρά θέματα χωρίς εισηγήσεις,
-Πλήθος κατεπειγόντων θεμάτων χωρίς εισηγήσεις, 
-Έκαναν συσκέψεις για το Αγροτικό στη Λευκάδα την ημέρα των Βαίων και Λιτανείας του Αγίου Σπυρίδωνος στη Κέρκυρα,
-Αντί για θεσμική νομιμότητα –εκτροπές για μικροκομματικούς λόγους: Φέτος τη πρώτη Κυριακή του Μάρτη και ημέρα που έπρεπε να εκλεγεί Προεδρείο, έκαναν  «Πανιόνια» Σύσκεψη Πολιτισμού στη Λευκάδα, χωρίς πρόσκληση στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.  Η μόνη Περιφέρεια που δεν εξέλεξε Προεδρείο. Κατά σύμπτωση στη πόλη της Κέρκυρας υπήρχε η 5η μεγάλη λιτανεία της χρονιάς, η Λιτανεία της Αγίας Θεοδώρας.
- Απεχθάνονται τη ζωντανή ραδιοτηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων, για να μην ενημερώνεται ο λαός και να μην φθάνει ο λόγος της αντιπολίτευσης (όπως και ο κ.Σπύρου της Ν.Δ.)
- Διέλυσαν παράνομα την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων  Νήσων, (ΕΤΙΝ) χωρίς απόφαση Συμβουλίων Περιφέρειας και των Δήμων, για να μη μάθουμε τα σκάνδαλα με τα ταξίδια των ευνοούμενων, του δημοσιογραφούντος -μόνιμου ταξιδευτή, τις πλαστογραφίες. Είναι ένα σκάνδαλο που βαρύνει και την εξουσία Νέας Δημοκρατίας-Σπ.Σπύρου και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-Γαλιατσάτου.
-Δημιούργησαν νέο σκάνδαλο με τον δωρηθέντα εξοπλισμό του ξενοδοχείου Χανδρή, με το πλιάτσικο που έγινε, και  αντί να συζητηθεί κατεπειγόντως η δωρεά στο Συμβούλιο και να ορισθούν οι Επιτροπές Παραλαβής και Καταγραφής, όχι μόνον δεν τήρησαν τον νόμο και τον κανόνα της διαφάνειας, αλλά 3 μήνες μετά, αρνούνται να μας δώσουν, στην Αντιπολίτευση, το Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής πραγμάτων αξίας άνω των 6 εκ. ευρώ
 Υπάρχει πλέον μέγα πολιτικό και ηθικό Έλλειμμα και θέμα !  

Β. Δεν κράτησαν τα κάστρα  μας, τα παρέδωσαν στο Γερμανικό Κράτος:
-Ενώ εκλέκτηκαν στη περιφέρεια και στον Δήμο όχι για το συμφέρον του τόπου μας αλλά με βάση το κομματικό πρόγραμμά τους, ως προεκλογικοί μηχανισμοί του κόμματος,  και μάλιστα  με το εκβιαστικό δίλημμα «3 κάλπες =1 επιλογή ΣΥΡΙΖΑ –σκίσιμο των Μνημονίων και ανατροπή» όχι μόνον δεν έσκισαν τα Μνημόνια αλλά έσκισαν  και συνεχίζουν να σκίζουν εμάς,
- Διέσυραν τη λαική κυριαρχία με το Δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015, όπου το όχι το βάφτισαν ναι,
-Έκαναν καραγκιοζιλίκια με «δημοψήφισμα « Ιονίων Νήσων για τα 4 αεροδρόμια, παρά τη προειδοποίηση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης ότι θα είναι καραγκιοζιλίκι. Ψήφισαν με φανερή ψηφοφορία πολύ λιγότεροι λιγότεροι και από το 20% που τους είχε ψηφίσει στον α΄γύρο και έρριξαν νερό στο μύλο των  δωρητών, που σημείωσαν τη πολύ μικρή συμμετοχή άρα τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Αλλά ξευτέλισαν και την έννοια του δημοψηφίσματος: Τα δημοψηφίσματα εφαρμόζονται, εκτελούνται. Δεν είναι μέθοδος απάτης του λαού.
-Συνέχισαν τη πολιτική ΝΔ-ψευτοΠΑΣΟΚ  και παρέδωσαν αντί πινακίου φακής στο Γερμανικό Κράτος 4 χρυσωρυχεία: τα 4 Διεθνή Αεροδρόμια Κέρκυρας, Άκτιου, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, 
-Τις Μαρίνες Γουβιών και Λευκάδας τις πήραν  Τούρκοι, 
-Δεν κατάργησαν τον Καλλικράτη ούτε έκαναν καμμία προσπάθεια για αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης,
-Καμία αναφορά για διεκδικήσεις,
-Καμμία διαφορά απ’ ότι είπε ο κ. Σπύρου το 2014


Γ΄.  Γ1   Οι Σχέσεις Περιφέρειας- Πολιτών Επτανήσου χειροτέρεψαν

Τα πράγματα τα χειροτέρεψαν με την συνειδητή επιλογή της αποξένωσης και  Απομόνωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον λαό της Επτανήσου:
-Αντί για ζωντανές συνεδριάσεις έκαναν κυρίως  τηλεδιασκέψεις, ενώ η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη είναι για εξαιρετικούς και σπάνιους λόγους, πχ κακές καιρικές συνθήκες.
-Αντί να συνεδριάζει το Συμβούλιο σε όλα τα νησιά, ακόμα και στους Οθωνούς,  το περιόρισαν με τηλεδιασκέψεις και απομόνωσαν  την Περιφέρεια από τον λαό και τον λαό από τη θεσμό της Περιφέρειας. Μία ολόκληρη χρονιά και δεν έγινε συνεδρίαση στη Κεφαλλονιά.  Δεν έγινε ακόμα σε Ιθάκη και Παξούς, Οθωνούς κλπ. 
-Απομόνωσαν τους περιφερειακούς συμβούλους από το λαό αλλά και από το κλίμα και τον αέρα της Επτανησιακής γής και πολιτικής.
Στη δυνεδρίαση που έγινε τον Σεπτέμβρη 2016 στη Ζάκυνθο έκαναν τη συνεδρίαση σε ένα ξενοδοχείο 25 χλμ στα βόρεια της πόλης, όπου χρειαζόνταν κανείς 25 ευρώ με ταξί για να πάει. Και ενώ υπήρχε αίθουσα συνεδριάσεων στη καρδιά της Πόλης ! 
Πόσο στοιχίζουν όλες αυτές οι συνεδριάσεις στα ξενοδοχεία ;
ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ 
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ 
Τηλ.: 26610 37627,6944 624 839, fax: 2661 0 48517
e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com,

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ eptanisiaki anagennisi.com

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ –
 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ