Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία για τη πεζογέφυρα του παραλιακού Σάμης - Καραβομύλου.

Σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία, για την πεζογέφυρα του παραλιακού Σάμης - Καραβομύλου, καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης, με πανό που ανάρτησε στην είσοδο της πόλης. Η ιστορία με την πεζογέφυρα είναι λίγο, πολύ γνωστή. Ύστερα από πλημμυρικά φαινόμενα, στις 16/10/2012, στη περιοχή, η γέφυρα ουσιαστικά καταστράφηκε.

Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Κεφαλονιάς, με ημίμετρα προσπάθησε να "μπαλώσει" τη κατάσταση, μη αγγίζοντας, όμως το κυρίως πρόβλημα. Να γκρεμίσει δηλαδή,  την υπάρχουσα κατεστραμμένη γέφυρα και στη θέση της να φτιάξει, άλλη ασφαλή για τους πεζούς.
Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει, την "παρέμβαση"του Δήμου, υπέρ των πεζών του παραλιακού Σάμης - Καραβομύλου!!
 Ύστερα από αυτή την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, για τους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής, οι τρεις Σύλλογοι της Σάμης, ( Πολιτιστικός, Εμπορικός και Αθλητικός), κατέθεσαν αναφορά στην εισαγγελία Κεφαλονιάς, για την επικινδυνότητα της γέφυρας.  Ο εισαγγελέας , εξετάζοντας την υπόθεση, παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο, τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή, στις 27/3/2017. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι υπεύθυνοι έκλεισαν την γέφυρα και η πρόσβαση πλέον από  Σάμη προς Καραβόμυλο και το αντίθετο, γίνεται μόνο από την Επαρχιακή οδό, Σάμης – Παλικής.  Ο Εμπορικός Σύλλογος λοιπόν, καλεί σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία τους κατοίκους της περιοχής, την ημέρα της δίκης 27/3 και ώρα 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια της Σάμης. 
Τάσος Καβαλλιεράτος