Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων - “Ιόνια Γη”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ             Κέρκυρα, 24-7-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr       
       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων - “Ιόνια Γη”
Αναδείχθηκε το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουλίου 2017, η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων, με διακριτικό τίτλο “ΙΟΝΙΑ ΓΗ”.

Εισηγητικά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι πραγματοποιείται ένα πρώτο βήμα σε πανελλαδικό επίπεδο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών. “Ζητούμενο είναι κυρίως πως θα συγκεράσουμε την τουριστική οικονομία με τον πρωτογενή τομέα, πως θα αξιοποιήσουμε τα τοπικά προϊόντα και, αφού εξετάσουμε θέματα ποιότητας και ποσότητας που μπορούμε να διαθέσουμε, να δημιουργήσουμε ροή διάθεσης και εξαγωγών στην Ελλάδα και το εξωτερικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο προσωρινός πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων, περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανέλυσε τους σκοπούς και τους στόχους της εταιρείας και εν συνεχεία, αφού διαπιστώθηκε η απαρτία ακολούθησε η διαδικασία ανάδειξης των μελών του πρώτου τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροδιατροφικής.
Βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό, μέλη της πρώτης τακτικής διοίκησης αναδείχτηκαν οι εξής:

1. Σταμάτιος Γκίνης, Αν. Γενικός Δ/ντης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ως πρόεδρος
2. Σπυρίδων Θεοτοκάτος, Διευθυντής Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, με αναπληρώτρια την Ευγενία Τσέλιου, κτηνίατρο υπάλληλο της ΔΑΟΚ
3. Γεώργιος Σιγούρος, περιφερειακός σύμβουλος, με αναπληρωτή το Πέτρο Βισβάρδη, Διευθυντή Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου.
4. Σπυρίδων Μπόικος, αγρότης πρώην μέλος ΕΓΣΚ με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Αρμενιάκο, αγρότη, πρώην πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Άι Ματθαίου.
5. Χαρίλαος Βανδώρος, αγρότης Συνεταιρισμού Φακών Εγκλουβής με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο περιφερειακό σύμβουλο.
6. Από τα Επιστημονικά ιδρύματα: Μάρκος Αυλωνίτης με αναπληρωτή τον Αντώνιο Μουστάκα.
7. Από Επιμελητήρια και επιχειρήσεις:Κόττης Φώτιος από την “Σούλης – Χαϊκάλης και ΣΙΑ ΕΠΕ”, μέλος Επιμελητηρίου Ζακύνθου με αναπληρωτή τον  Ιωάννη Παππαδόπουλο από τις “Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας”.
8. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ευάγγελος Κοντομίχης από το Δήμο Λευκάδας με αναπληρωτή τον Νικόλαο Τσίπηρα, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου.
9. Από τους αγροτικούς Συνεταιρισμούς: Ελεάνα Φαϊτα, γραμματέας του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Κάτω Κορακιάνας, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Καλαφάτη, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης.