Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Με νέους αγώνες τιμάμε την 1η Μάη!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με νέους αγώνες τιμάμε την 1η Μάη!!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τιμά την 1η Μάη, μέρα της εργατικής τάξης και συμμετέχει στο γιορτασμό που έχει προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ). Το κεντρικό σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για πλατιά συζήτηση με τους συναδέλφους και τους μαθητές.
Να συζητήσουμε το ιστορικό της επετείου, την κοινή αιτία ανάμεσα στην καθημερινή «ειρηνική» ταξική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ανάγκη απάντησης στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα και να αναδείξουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα κόσμο που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα είναι τη Δευτέρα 1Η ΜΑΗ στο Αργοστόλι, 10 πμ, μπροστά στο ΕΚΚΙ για την Κεφαλονιά και στην πλατεία στο Βαθύ για την Ιθάκη την ίδια ώρα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς και τους μαθητές να δώσουν το «παρών» στις παρακάτω εκδηλώσεις, που εντάσσουμε στο γιορτασμό:
·      Τετάρτη 26 Απρίλη, 7 μμ, Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, εκδήλωση με θέμα «Οι εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και το σχολείο που έχει ανάγκη ο λαός και τα παιδιά του».
·      Πέμπτη 27 Απριλίου, 9 μμ, αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΚΙ, προβολή ταινίας «ΑΠΕΡΓΙΑ» του Σεργκέϊ Αϊζενστάιν.
·      Παρασκευή 28 Απρίλη, 12.30 το μεσημέρι, σχολικό συγκρότημα Σάμης, εκδήλωση τιμής, με αποκαλυπτήρια της πλάκας που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη του εκτελεσμένου από τους ναζί, την 1η Μάη 1944, νεολαίου Πέτρου Μιχαλάτου.
Την Τρίτη 25 Απριλίου στις 8 μμ στο ΕΚΚΙ το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα εκπροσωπηθεί στη σύσκεψη που καλεί το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για συντονισμό δράσης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ενόψει 1ης Μάη.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει την ανάγκη γενικής απεργιακής απάντησης στα μέτρα λαιμητόμο για συντάξεις – αφορολόγητο – συνδικαλιστικά δικαιώματα – αυτόματο «κόφτη σε υγεία και παιδεία – απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων - αξιολόγηση στο δημόσιο – πλειστηριασμούς κοκ. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΣΕΒ - ΕΕ - ΔΝΤ που, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει σε θυσίες χωρίς τέλος για χάρη της κερδοφορίας.
Αμέσως μετά την πρωτομαγιά δίνουμε μαζικό παρών στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ-ΚΙ που θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΗ και ώρα 9.30 πμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου (Φαραώ), προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα και να δώσουμε τη δική μας απάντηση!!!

Αργοστόλι 21/04/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία