Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ε.Β.Ε.
(Αυτοαπασχολούμενων και μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, αυτοκινητιστών)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η «περιβόητη» αξιολόγηση έφτασε στο τέρμα της όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και τους δανειστές.


Γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας της κυβέρνησης να πλασαριστεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, μικρούς αγρότες παραγωγούς, στη λαϊκή οικογένεια σαν μια «δύσκολη» συμφωνία, η «καλύτερη δυνατή»  που θα μπορούσε να επιτευχθεί, που έχει «κάποια αρνητικά»  στοιχεία αλλά έχει και «θετικά» και χωρίς δημοσιονομικό κόστος όπως χαρακτηριστικά λένε.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Τι φέρνει η νέα συμφωνία που θα πάει στο Γιούρογκρουπ στις 22 Μαΐου αφού προηγουμένως η κυβέρνηση περάσει τα νέα μέτρα από τη βουλή;

Στην ήδη εφιαλτική κατάσταση για τους αυτοαπασχολούμενους που βιώνουμε και που εκφράζεται στο 2017.

Με μεγάλωμα της αναδουλειάς
Με 7000 νέα λουκέτα το πρώτο τρίμηνο
Την αύξηση όσων χρωστούν σε τράπεζες και ΟΑΕΕ
Στις πάνω από 800 κατασχέσεις την ημέρα
Σε αυτά έρχονται να προστεθούν

Η κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας μέσα από την διεύρυνση της «τουριστικής περιόδου» και των «τουριστικών περιοχών»
Η διεύρυνση της φοροληστείας με νέα μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Και βέβαια καμία συζήτηση για ύπαρξη αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους.
Νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.
Νέα βάρη στην κοινωνική ασφάλιση
Το νέο τσεκούρωμα των συντάξεων που φτάνει  έως 17% στις  κύριες και 17% στις επικουρικές


Δίκαια λοιπόν πανηγυρίζουν ο ΙΟΒΕ, το ερευνητικό ινστιτούτο των βιομηχάνων για τη νέα συμφωνία ότι θα «αλλάξει το επενδυτικό κλίμα», ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τους.

Έχουμε πείρα από το παραμύθι της δήθεν <Δίκαιης Ανάπτυξης>που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και στηρίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.  Σ΄ αυτές τις ηγεσίες κυριαρχούν μεγαλοεπιχειρηματίες που τόσο αυτοί, όσο και ανώτερα στρώματα των ΕΒΕ, ωφελούνται από την αύξηση του μεριδίου στην αγορά για το μεγάλο κεφάλαιο που θα προκύψει αν ψηφιστούν τα νέα μέτρα από τη βουλή, το βράδυ της Πέμπτης 18-4-2017

Το μόνο που επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά είναι ότι η ανάπτυξη τους έχει όρο και βασική προϋπόθεση την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, τη λαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση έρχεται ξανά να πουλήσει το γνωστό παραμύθι των «αντίμετρων» στην προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι. Θυμίζουν ακριβώς το «παράλληλο πρόγραμμα» που εξήγγειλε μετά την υπογραφή του 3 μνημονίου και που στην πράξη φάνηκε το μέγεθος της εξαπάτησης που επιχείρησε.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σας καλούμε απέναντι στην νέα επίθεση κυβέρνησης- μονοπωλίων να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Να οργανώσουμε κοινό ανυποχώρητο αγώνα με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ



Σας καλούμε την Τετάρτη 17 Μάη να κλείσουμε τα μαγαζιά μας.

Να λάβουμε μέρος στην Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου τις 10:00 το πρωί.

Να συνεχίσουμε με συλλαλητήριο την Πέμπτη 8:00 το απόγευμα

στο ΕΚΚΙ (μέρα ψήφισης των μέτρων).

Οι εκλεγμένοι με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» στο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τσιμάρας Νικόλαος                                                  Γρηγορόπουλος Σταύρος