Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση της Αγ. Αικατερίνης Κέρκυρας




Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση της Αγ. Αικατερίνης Κέρκυρας
1.965.975ευρώ από την ΠΙΝ για το έργο, θα εκτελεστεί
από το Υπουργείο Πολιτισμού



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Κέρκυρας και την Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο τροποποίησης του ήδη ενταγμένου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργου “Αποκατάσταση και ανάδειξη συγκροτήματος Αγίας Αικατερίνης Κέρκυρας”, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.  


Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του συγκροτήματος της Αγίας Αικατερίνης στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Το μνημείο αποτελεί σύμβολο της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του νησιού, δήλωσε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα και αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την παράδοση και την ιστορία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Με την προγραμματική σύμβαση μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για την υλοποίηση της πράξης από το Δήμο Κέρκυρας (κύριος του έργου) στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δια της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας (φορέας υλοποίησης), για την υλοποίηση της πράξης. Καθώς το κτίριο βρίσκεται εντός της χαρακτηρισμένης ως μνημείο της Unesco  παλιάς πόλης της Κέρκυρας, η προγραμματική σύμβαση καλείται προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.965.975ευρώ, χρηματοδότηση που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ΚΕ 2014ΕΠ022000002.  Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 36 μήνες και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της.