Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη: Μπαίνει καράβι


Καλά είναι τα νέα για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη. Η Ionian group έχει από πέρυσι αναλάβει τη γραμμή, «επαναδραστηριοποιώντας» τη γνώριμη γραμμή που συνδέει το λιμάνι των Πατρών με το λιμάνι της Σάμης στην όμορφη Κεφαλονιά και η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι αρχές Ιουλίου ξαναμπαίνει πλοίο στη γραμμή για την καλοκαιρινή περίοδο.


Πιο συγκεκριμένα ο ταξιδιωτικός πράκτορας Γιώργος Τελώνης ανέφερε ότι η γραμμή θα ξαναλειτουργήσει από τις 5 Ιουλίου 2017. Ήδη εδώ και καιρό πολλοί Πατρινοί ταξιδιώτες και όχι μόνο, ρωτούσαν με ενδιαφέρον τι θα γίνει με τη γραμμή που εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τόσο τους Πατρινούς όσο και τους Αθηναίους ταξιδιώτες. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί μέχρι και σελίδα στο facebook για την ανάγκη επαναλειτουργίας της γραμμής, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Τώρα για το ποιο ακριβώς καράβι της Ionian group θα κάνει το δρομολόγιο, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όπως και το χρονικό διάστημα που θα επαναλειτουργήσει η γραμμή.

Πάντως πέρυσι από εμπορικής, επιβατικής άποψης η γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη είχε πάει πολύ καλά ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ακτοπλοική σύνδεση της Πάτρας με τη Σάμη κρατεί πολλές δεκαετίες και όταν είχε διακοπεί η ακτοπλοική σύνδεση, ήσαν πολλά τα παράπονα τόσο από την Πάτρα όσο και από την περιοχή της Σάμης που είδε μία σημαντική εμπορική κάμψη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 2610 240 000.