Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Μια μέρα σαν σήμερα το 1987 ο ΝΟΚΙ ξεκίνησε την παρουσία του στον θαλάσσιο αθλητισμό



Μια μέρα σαν σήμερα το 1987 ο ΝΟΚΙ ξεκίνησε την παρουσία του στον θαλάσσιο αθλητισμό .Το ημερολόγιο έγραφε 10 Αυγούστου. Εκείνη τη μέρα το καταστατικό του ομίλου εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Κεφαλληνίας δίνοντας στον όμιλο νομική υπόσταση ως αθλητικό σωματείο και επιτρέποντας τη λειτουργία του.Έτσι , με σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης για τη θάλασσα , ο ΝΟΚΙ ξεκίνησε την πορεία του με μια διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα Ιονίου την ίδια χρόνια , αλλά και με πολλά όνειρα.

Ο ΝΟΚΙ απο την ίδρυση του κιόλας έχει ως άξονα τα παιδιά και την κάλυψη των αναγκών τους , αφού ο Όμιλος απαρτίζεται από αυτά και υπάρχει για αυτά. Από τότε μέχρι σήμερα αποστολή του ομίλου είναι να νουθετεί τους αθλητές διδάσκοντας τους το μεγάλο ιδανικό, το ευ αγωνίζεσθαι , το αθλητικό ιδεώδες , το 《αρχαίο πνεύμα αθάνατο》 όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μεγάλο ποιητής Κωστής Παλαμάς στον Ολυμπιακό του ύμνο.
Σήμερα ο ΝΟΚΙ γιορτάζει τα 30 του Χρόνια. Τα 30 αυτά Χρόνια τα οφείλουμε σε όλους εσάς που ενισχύετε τον αθλητισμό στην Κεφαλονιά και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας , να πάνω από όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές μας που τριάντα χρόνια μας στηρίζουν όσο τους στηρίζουμε και εμείς όπως και τους γονείς τους που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας.Τέλος ευχαριστούμε τους προπονητές που όλα αυτά τα Χρόνια παρά Τις δυσκολίες έχουν κρατήσει σταθερά τα τμήματα και έχουν βοηθήσει τα παιδιά να αναδειχθούν και να διακριθούν σε πανελλαδικό επίπεδο.Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση στο χώρο του ομίλου
Το ΔΣ