Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Στο σφυρί η ακίνητη περιουσία των Ναυτεργατών και του ΝΑΤ

                            152                                                                                         22/9/2017





Δελτίο Τύπου

Στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αρμόδια Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου μέσα από φωτογραφική διάταξη και με την μέθοδο της ατόπου απαγωγής μεθόδευσε την αρπαγή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ.
Ειδικότερα όπως προκύπτει στο άρθρο 55 του νόμου 4488/17 μόνο το κτήριο που είναι εγκατεστημένες υπηρεσίες του ΝΑΤ στον Πειραιά παραμένει στην ιδιοκτησία του ιστορικού μας ταμείου!!

Με την ρύθμιση αυτή παρακάμπτεται η διάταξη της παραγράφου 3β του άρθρου 70 του 4387/16 που προέβλεπε οικονομική μελέτη για τον διαχωρισμό της ακίνητης περιουσίας των φορέων που παραμένουν για την άσκηση των ασφαλιστικών αρμοδιοτήτων και με τον τρόπο αυτόν μεταφέρεται όλη η ακίνητη περιουσία (πλην του κτηρίου του ΝΑΤ) στον ΕΦΚΑ!!
Παράλληλα σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τα καλύτερα ακίνητα που ανήκουν στο ΝΑΤ στο Κολωνάκι (Ζαλοκώστα και Κριεζώτου) μαζί με άλλα 24 κτήρια του ΕΦΚΑ θα ενταχθούν σε ενιαίο πακέτο για το οποίο ακολούθως θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για την «αξιοποίησή» τους….
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θα τα βγάλει στο σφυρί και θα ξεπουληθούν!!
Σημειώνουμε ότι το ΝΑΤ έχει στην κατοχή του 20 ακίνητα μεταξύ των οποίων του ΝΙΕΝ και τις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα τα οποία θεωρούνται ειδικού σκοπού για τις ανάγκες των Ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ομόφωνα τόσο τα Ναυτεργατικά Σωματεία και οι αντίστοιχες οργανώσεις των Συνταξιούχων όσο και το Δ.Σ του ΝΑΤ έχουν αποφασίσει η ακίνητη αυτή περιουσία να παραμείνει στα χέρια τους.
Από τις παραπάνω κυβερνητικές μεθοδεύσεις καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την αρπαγή της ακίνητης περιουσίας των Ναυτικών και το ξεπούλημά της σε ιδιωτικά συμφέροντα….
Αυτή είναι η αξιοποίηση που επαγγέλλεται  η κυβέρνηση σχετικά με την ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων…..
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα Ναυτεργατικά Σωματεία και τους απόμαχους της δουλειάς σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε από κοινού να παλέψουμε για να ματαιώσουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ναυτεργατών


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.