Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών Ληξουρίου – Παλικής για το ΤΕΙ (Τ.Η.Μ.Ο.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κίνηση Πολιτών Ληξουρίου – Παλικής, με την δύναμη που της δίνουν οι  πέντε χιλιάδες (5000) και πλέον υπογραφές δημοτών και ετεροδημοτών της περιοχής μας, δηλώνει την συμπαράστασή της στην Κινητοποίηση-Διαμαρτυρία  των φοιτητών αλλά και  του επιστημονικού και εργαστηριακού και λοιπού προσωπικού του Τμήματος τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων (Τ.Η.Μ.Ο.), για το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου και την πρόταση κατάργησης  και συγχώνευσής του με το παρεμφερές, αλλά διαφορετικού  γνωσιακού αντικειμένου, τμήμα Τεχνών Ήχου και Οπτικοακουστικών Μέσων  του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Η Κίνηση Πολιτών Ληξουρίου -Παλικής, που έχει εισπράξει ήδη την  απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης και του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ για την αποκατάσταση της περιοχής μας από τα πλήγματα που της επέφεραν οι σεισμοί του 2014 (τα σχολεία μας ακόμη σε παραπήγματα, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη ερείπιο, το οδικό μας δίκτυο σε άθλια κατάσταση), έχει πολλαπλούς λόγους να εξοργίζεται με το πόρισμα  αυτό, όχι μόνο διότι  είναι εντελώς ατεκμηρίωτο, αλλά επίσης πουθενά δεν αναφέρει  ότι το συγκεκριμένο Τμήμα σε όλη την περίοδο λειτουργίας του έχει να επιδείξει και θετικά αποτελέσματα: έρευνα, συνέδρια, συνεχής εργαστηριακός εξοπλισμός, ηχογραφήσεις, αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία. 
Η Κίνησή μας εκτιμά ότι, εφόσον υλοποιηθεί από τον κ. Υπουργό η πρόταση της Επιτροπής, βάζει ταφόπλακα στο σεισμόπληκτο Ληξούρι και την Επαρχία Πάλης, αφού τους στερεί το τελευταίο αναπτυξιακό εργαλείο που τους απέμεινε.
Το Ληξούρι και η Παλική, διαχρονικός πυλώνας του πολιτισμού και του πνεύματος, δεν ΕΠΑΙΤΕΙ, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ, να  αποτελέσει μέρος του δυναμικού ακαδημαϊκού πυλώνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με βάση το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον οποίο  φιλοδοξεί να συγκροτήσει το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου.

Η Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών Ληξουρίου – Παλικής

Μαρίνα Βαλσάμου, Φαρμακοποιός
Διονύσιος Βώρος,  Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ                                                                                  Κωνσταντίνος Κονταρίνης, Συν/χος Μηχανολόγος Μηχανικός
Ιωάννης Λαδάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ
Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ
Ηλίας Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α., Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κεφαλληνίας

Πέτρος Πετράτος, Φιλόλογος – Πρόεδρος Δ.Σ. Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης