Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Τι μου έχει προσφέρει εμένα το επιμελητήριο ;

Τι μου έχει  προσφέρει  εμένα  το επιμελητήριο;;;
Η εύλογη απορία κάθε επαγγελματία που οι περισσότεροι από εμάς  τους  280 υποψηφίους (*πανελλαδικό ρεκόρ) που συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές,  αποφεύγουμε ή  δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε.
Ακόμη και εγώ που ασχολούμαι με τα επιμελητηριακά , αρκετά έως και πολλά χρόνια, με δυσκολεύει η απάντηση  .
Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλο μας …
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ  ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ένα απαξιωμένο επιμελητήριο με αδιάφορους συμβούλους , χωρίς όραμα και στόχους, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ .

Και  κακά τα ψέματα ,το δικό μας επιμελητήριο έχει πιάσει πάτο…. και όλοι μας φέρνουμε ευθύνη ,είναι ένα χαλασμένο εργαλείο που χρειάζεται άμεση επισκευή ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες των νησιών μας  .
Την κύρια ευθύνη όμως για την σημερινή  κατρακύλα την φέρνει , ο νυν ακόμα , Ά αντιπρόεδρος του επιμελητήριου  που πήρε τους       “ δικούς του΄΄ ανθρώπους και έφυγε , που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να  μείνει και να παλέψει για τις όποιες  διαφωνίες  είχε με τον Πρόεδρο , αφήνοντας έτσι  το επιμελητήριο  έρμαιο  χωρίς πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρθεί  καμία  απόφαση .
Για να μην κλείσει τις πόρτες του το επιμελητήριο και ακόμα και για την μισθοδοσία των υπαλλήλων έπρεπε να βάλουμε “ πλάτη΄΄ εμείς , η αντιπολίτευση ,ο συνδυασμός δηλαδή του  Σταύρου Σπαθή.
Ο συνδυασμός αυτός , η Νέα Πνοή ,  σαν αντιπολίτευση κατάφερε να κρατήσει το επιμελητήριο ανοικτό ,να μειώσει την συνδρομή των μελών  στην κατώτερη κλίμακα και  να στήσει κάλπη, στην μόνιμα ξεχασμένη από όλους, Ιθάκη .
Ευτυχώς όμως έχω ζήσει και ¨καλύτερες μέρες¨  στο Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Με Πρόεδρο τότε τον Σπύρο  Ατσάρο και μετά με  τον Γιάννη  Κρούσο, όταν στεγαζόταν ακόμα στην πλατεία Καμπάνας, την μεγάλη κόντρα και μάχη τότε  με το Δήμο Αργοστολιού για  την μεταφορά του στο καινούριο κτήριο που στεγάζετε τώρα και μετά σαν Γραμματέας της Διοικούσας  Επιτροπής , με Πρόεδρο τον Θεόφιλο Μιχαλάτο .
Υπήρχαν  προγράμματα που τρέχαμε , ένα  περιοδικό που μοιραζόταν δωρεάν και ενημέρωνε τα μέλη  ,κάναμε  αρκετή δουλειά  με τα σωματεία των επαγγελματιών  της Κεφαλονιάς, συνεργασίες με αλλά επιμελητήρια  , με μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ των επαγγελματιών και του  επιμελητήριου και με τον Αντρέα  Παντελιό να τρέχει  στα νησιωτικά επιμελητήρια και όχι μόνο, προσπαθώντας πάντα να φέρει και να  να εφαρμόσει όλα τα ¨καλά και  νέα  πράγματα ’’που έβλεπε να γίνονταν στα αλλά επιμελητήρια Ελληνικά  και ξένα .
Το πάθημα όμως της σημερινής  διοίκησης του επιμελητήριου μας έγινε μάθημα  και για αυτό η Νέα Πνοή με τον Σταύρο Σπαθή  προχωρεί μόνη της, ανεξάρτητη και ενωμένη σε μια γροθιά  γιατί πιστεύουμε ότι το επιμελητήριο μπορεί να μας προσφέρει.
Το επιμελητήριο μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα νησιά μας . Διαβάστε το πρόγραμμα μας και θα καταλάβετε ότι έκτος από τον Τουρισμό, που είναι η αιχμή του δόρατος , θα δείτε ότι έχουμε προτάσεις και για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα κάτι που ξεχνά ο κ Γασπαρινάτος .
Ξεχνά ότι το επιμελητήριο εκπροσωπεί  και αυτούς τους επαγγελματίες και όχι μόνο  όσους ασχολούνται με τον τουρισμό .
Εμείς στην Νέα Πνοή θέλουμε να ανεβάσουμε  το επιμελητήριο στο ύψος που του αξίζει .
Εμείς στην Νέα Πνοή θέλουμε το επιμελητήριο να καταξιωθεί και πάλι στα ματιά των επαγγελματιών .
Όλοι έχουμε ανάγκη για την επανεκκίνηση του επιμελητήριου !!!


Χρήστος Καμπανός

Μέλος του Δ.Σ. του επιμελητήριου Κεφαλονιάς κ Ιθάκης
Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών επισιτιστικών και συναφών επαγγελμάτων   « Ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ »