Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Απάντηση 2η στον Τομέα Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ


«Απλά μαθήματα ιατρικής και σοβαρότητας…»
Στοιχειώδη μαθήματα ιατρικής γνώσης και δεοντολογίας, για αρχάριους
  • Εκτός από τις κινητικές και αισθητικές απολήξεις υπάρχουν και οι αισθητηριακές. Προφανώς αγνοείτε τις βασικές αισθήσεις: Κωφεύετε στις εκκλήσεις και την κατακραυγή των πολιτών, είστε τυφλοί μπροστά στα καθημερινά προβλήματα του τόπου. Ανησυχητικό όμως είναι και το γεγονός ότι και οι αισθητικές δερματικές απολήξεις σας παρουσιάζουν λειτουργικές διαταραχές: Σας φτύνουν και εσείς νομίζετε ότι ψιχαλίζει.
  • Την… «ένεση» στην συγκεκριμένη περίπτωση την λέμε ενδοφθάλμια ή καλύτερα ενδοϋαλοειδική έγχυση – διήθηση, εκτός αν βγάλατε την ιατρική σε βυρσοδεψείο. Επίσης, δεν μας θυμίζουν τίποτα οι συγκεκριμένες θεραπείες ούτε με Lucentis ούτε με άλλο σκεύασμα: Στο νησί μας και στα νοσοκομεία μας ΔΕΝ γίνονται τέτοιες εγχύσεις εδώ και πολλούς μήνες – ελπίζουμε να επέστρεψε η μοναδική μας Οφθαλμίατρος από την γονική άδεια και να είναι σε θέση, μόνη της, να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα στους ασθενείς συμπολίτες μας.
  • Παραλήρημα: Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο για Ψυχικές Διαταραχές (DSM-IV-TR) του Αμερικανικού Συνδέσμου Ψυχιάτρων, τα κλινικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη διάγνωση του παραληρήματος περιλαμβάνουν και τα ακόλουθα:
«…Διαταραχή αντίληψης: ψευδαισθήσεις, κυρίως οπτικές και ακουστικές. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορεί να παίρνουν το χαρακτήρα μικροσκοπικών τρομακτικών όντων, εξωγήινων πλασμάτων κτλ (σύνηθες στο τρομώδες παραλήρημα–deliriumtremens).
Διαταραχή σκέψης και λόγου: ο λόγος είναι αποδιοργανωμένος ή ασυνάρτητος. Το άτομο δεν έχει πλέον ικανότητα για ειρμό, καθαρότητα σκέψης, ικανότητα συγκέντρωσης και στόχο κατευθυνόμενης σκέψης…»
Η επιστήμη έχει περιγράψει τα περισσότερα επομένως. Κάντε μία προσπάθεια να σταματήσετε τον κατήφορό σας – ζητείστε και την βοήθεια του μοναδικού ψυχίατρου που περιπλανιέται στο μισοάδειο από ιατρούς και προσωπικό νοσοκομείο – δυστυχώς δεν θα βρείτε ψυχιατρική κλινική, δεν την ανοίξατε ποτέ.
  • Σοβαρευτείτε. Σας μεταφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας με σαφήνεια την απτή πραγματικότητα και την απελπιστική κατάσταση που συναντούν οι ασθενείς συμπολίτες μας στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας. Αγνοήσατε τις εκκλήσεις, περιφρονήσατε τους συμπολίτες σας. Σας παραδίδουμε στην κρίση τους. Το μόνο που ενστικτωδώς καταλάβατε ήταν η πληρότητα και η σοβαρότητα του κειμένου και των εκφράσεων. Προσπαθήσατε να αμυνθείτε με τα μόνα όπλα που διαθέτει ο μέτριος και ο ημιμαθής: Τα φτηνά ευφυολογήματα και τους «κόπυ πάστε»(sic) σολοικισμούς – εμπνευσμένοι από τον τιτάνα της διανόησης που είναι το είδωλό σας. Όπως επίσης και τα  «γκουγκλαρισμένα» Αγγλικά του έτερου ινδάλματός σας,, που μας εκθέτει διεθνώς.
  • Σοβαρευτείτε. Η πολιτική έχει, έστω και μετά την λυσσαλέα προσπάθεια ευτελισμού της από μέρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στοιχειώδεις κανόνες ανταλλαγής επιχειρημάτων και πραγματικών δεδομένων. Η ιατρική επιστήμη επίσης. Αγνοείτε τους κανόνες παντελώς, όπως και η κεντρική σας διοίκηση: Μην έχοντας τίποτα να αντιπαρατάξετε στα αγαθά της πραγματικής δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού καταφεύγετε σε αυτά που η κίβδηλη «αριστερά» γνωρίζει να κάνει καλύτερα εδώ και δεκαετίες – συστηματική ψευδολογία, κατασυκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων,  διχαστικό λόγο και υπονόμευση των ελευθεριών του πολίτη και της ανεξαρτησίας των θεσμών και των εξουσιών.
  • Σοβαρευτείτε. Για να υπηρετήσετε τους πολίτες δεν αρκούν οι ατυχείς θεατρινισμοί, η εξομοίωση προς τα κάτω, η οριακή χρήση και ταλαιπωρία της ελληνικής  γλώσσας, οι αστείες λεκτικές ακροβασίες (άλλο η έκλαμψη που είναι κάτι ξαφνικό όπως θα θέλατε να πείτε, άλλο η έλλαμψη που είναι βαθιά βιωματική και παρατεταμένη κατάσταση. Αφήστε στην ησυχία του τουλάχιστον τον Αυγουστίνο!).Δυστυχώς όμως ως εκεί φτάνετε, ως εκεί μπορείτε. Κάντε την χάρη στον ελληνικό λαό και αποσυρθείτε διακριτικά. Ανοίξτε μόνοι σας την πόρτα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και εισέλθετε ξανά – είναι η μόνη αγαθή υπηρεσία που θα έχετε προσφέρει στους έλληνες πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Σοβαρευτείτε και δείξτε στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς. Είναι προφανές πόσο σας ενόχλησε η παρουσία του Τομεάρχη Υγείας και Ιονίων Νήσων, Βασίλη Οικονόμου στο νησί μας. Σας είναι αδιανόητο το γεγονός ότι έρχεται ο εντεταλμένος από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Τομεάρχης να «βάλει πλάτη» για την επίλυση των προβλημάτων μας, για την ανάδειξή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν το χωράει το μυαλό σας πώς, αφού το νησί έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την κυβέρνησή σας και τους τοπικούς αντιπροσώπους της, έρχεται  η αντιπολίτευση και πασχίζει να μας στηρίξει στα πόδια μας. Είχατε, έχετε και θα έχετε(ακόμα και όταν επιστρέψετε σύντομα εκεί) στρεβλή αντίληψη για την έννοια της αντιπολίτευσης, όπως έχετε επιδερμική και εσφαλμένη νοοτροπία στην βραχύβια άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας.
  • Παρακαλούμε να σταματήσουν εδώ τα μαθήματα. Ανοίξτε κάποιο βιβλίο, παρακολουθείστε κάποιο CME course, κάποια συνέδρια(έστω και με έξοδα της Novartis που δεν φαίνεται να σταμάτησε αλλά μάλλον επεξέτεινε τις δραστηριότητές της επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι προδήλως μάχονται τα συμφέροντα όταν και μόνο όταν δεν συνάδουν με τα δικά τους!). Εσείς γελοιοποιείστε και εμείς έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας: να επαναφέρουμε την χώρα στην κανονικότητα που διαταράξατε, την τοπική μας κοινωνία στην αξιοπρέπεια και την ευημερία που της στερήσατε. Την Υγεία των Κεφαλλονιτών εκεί που της αξίζει.
ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης