Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΔΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Είναι προφανές ότι η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς έχει μανιάσει. Δεν εξηγείται διαφορετικά το δεύτερο κείμενο προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Εμπάθεια, προσβολές και συντεχνιακή ιατρική ορολογία, που δεν αντιλαμβάνεται ο πολίτης! Δεν μιλάτε σε συνδικαλιστικό όργανο για να βγάζετε τόση επιθετικότητα και αλαζονεία!

Κάνετε τραγικό λάθος να μεταφέρετε ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο για την Υγεία, σε επίπεδο περιφέρειας, με σημαία την επίδειξη και την εσκεμμένη πολιτική άγνοια. Το σκάνδαλο Lucentis, για παράδειγμα,  είναι διεθνές και η συσκευασία του φαρμάκου γράφει «injection=ένεση». Ο γιατρός που λέει στον ασθενή να αγοράσει το φάρμακο δεν του μιλάει για «έγχυση στο υαλοειδές». Τι υπεροψία! Κατεβείτε από το βάθρο σας! Ποιος «ειδικός αγράμματος» σάς έγραψε το κείμενο; Η αυτοΐαση είναι σημαία και προτροπή πλέον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι γιατροί δεν είναι θεοί, είναι λειτουργοί!

Κανένας γιατρός δεν θα έλεγε για κάποιον άλλον ότι έχει σπουδάσει σε «βυρσοδεψείο», ποτέ! Αυτά είναι μαγκιές της πιάτσας και των νονών της νύχτας! Οι μάγκες όμως δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο του FBI και των τρελλών σκανδάλων.


Ενημερωθείτε, η Ευρώπη μιλάει για διεπιστημονικότητα, τέλος οι «ειδικοί αγράμματοι» της μονοσήμαντης γνώσης! Οι επιστήμες πρέπει να συνεργαστούν, να ακούν η μία την άλλη!  ΚΥΡΙΩΣ, οφείλουν να περνάνε τη γνώση στους ανθρώπους, με απλό και κατανοητό τρόπο. Ο καθένας μας είναι «αγράμματος» στην αντίθετη γνώση.  Η γλώσσα της επικοινωνίας όμως, είναι δύναμη και ανήκει σε όλους. Η λεπτομερειακή επιστήμη είναι απομονωτισμός και αφορά τους ειδικούς, δεν είναι για να την περιφέρουμε με κομπορρημοσύνες. Αλλά εσείς,  μεγαλειότατοι, να εξομοιωθείτε προς τα κάτω; Αλλοίμονο! Η ανασφάλεια εκδηλώνεται και με κρίση μεγαλείου! Ξεκαβαλάτε!

Αλλοίμονο όμως, «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και οι αυλικοί τού λένε πως του πάει το μπλε κοστούμι! Και είναι πολύ γυμνός με ό,τι έκανε στον ελληνικό λαό, κατατρώγοντας τις σάρκες του, μέσω Novartis και άλλων φαρμακευτικών, με υπερτιμολογήσεις, σπατάλες,  μίζες άπειρες και καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Η Υγεία στο νησί μας θα έχει την καλύτερη αντιμετώπιση και έχει αποδειχτεί, παρά τις δημαγωγίες σας! Το τέλειο δεν επιτυγχάνεται σε τρία χρόνια και το ξέρετε. Καλή η προσπάθειά σας, αλλά η Δημόσια Υγεία είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπορευματοποίηση της Υγείας με τις ιδιωτικοποιήσεις που στοχεύει η ΝΔ, δεν είναι επιθυμητή από το λαό! Αλλιώς, θα είσαστε κυβέρνηση και όχι «υπόδικοι» στη γωνία!

Αφήστε τον πόλεμο για τους «μεγάλους», μην υπερεκτιμάτε το μπόι σας. Κυρίως μην εκνευρίζεσθε, γιατί τα γλιστρήματα  μπορεί να είναι στάδιο,  πριν από την οικειοθελή απόσυρση ανεπιθύμητων  (αυτό φιλικά).

Η αληθινή πολιτική είναι έλλαμψη, έτσι δημιουργούνται τα αληθινά πολιτικά όντα. Η έκλαμψη είναι ακόμα μία επίδειξη βιολειτουργισμού που σας υπαγόρευσαν.

Επαναλαμβάνουμε τον ορισμό του Π.Ο.Υ.:  « Υγεία δεν είναι μόνο η απουσία συμπτωμάτων ασθένειας, είναι το σύνολο της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας».
Σ΄αυτό χωράνε ιατρικές, ψυχολογίες, περιβάλλον, εργασία, κατοικία, σχέσεις, γλώσσες και πολιτισμοί. Γιατί «Υγεία είναι όλα»! Γιατί Υγεία, αν εκπαιδευτούμε να το καταφέρνουμε, πάνω από όλα είναι η Πρόληψη της Ασθένειας!

Το μόνο που δεν χωράει σε όλα αυτά, είναι η επίδειξη, η υπεροψία και η επηρμένη αδυναμία!

Η Αριστερά ήρθε και θα μείνει, μην ελπίζετε σε κάτι άλλο. Κανένας Έλληνας δεν σας συγχωρεί για την κατάντια που οδηγήσατε τη χώρα. Σας αναλογεί μεγάλο κομμάτι από την «πίτα» της ευθύνης.

Απαντώ προσωπικά γιατί το κείμενό σας δεν είναι πολιτικό, μοιάζει οργισμένη ανακοίνωση ιατρικού συνεδρίου και μάλιστα πληρωμένο από τη Novartis.

Πολιτικά θα μιλήσει η ΝΕ σε άλλο επίπεδο, και σύντομα!

Στο μεταξύ,  Ψυχραιμία και Αξιοπρέπεια!

Δρ Σοφία Αράβου-Παπαδάτου
Υπεύθυνη Τομέα Υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς
Συντονίστρια ΟΜ Λειβαθούς